Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

04 januari 2012

Inspiration: Badrum

boligpluss.no
I skrivande stund funderar vi på inredningen av badrummen i huset. Efter mycket funderande fram och tillbaka, kom vi nämligen fram till att vi vill ha två badrum med duschmöjlighet. Tanken är att när barnen växer upp ökar antagligen behovet att få vara privat i badrummet och då kan det vara fiffigt att ha två olika badrum.

boligpluss.no
Eftersom inredningen i huset kommer att gå i klassisk/gammaldags stil, så är tanken att badrummen skall inredas i samma stil. Tyvärr är trenden för badrumsinredning väldigt modern just nu, så man får leta litet innan man hittar olika alternativ att välja mellan.

LänkSerien Solvik i New England anda kommer från Aspen bad. Möblerna finns i både vitt och svart och man kan välja mellan porslinslavoar eller infälld lavoar i granitskiva. I Finland säljs Aspenbads produkter av butiker som hör till Hanakat kedjan.


Följande klassiska serie finns också i vitt och svart. Den heter Sekel och kommer från Duobad och säljs av Laattapiste.


I vårt nuvarande badrum har vi ett skåp med samma lösning som detta, dubbelskåp och små lådor bredvid. Det är väldigt praktiskt tycker jag som förvarar smink och andra småprylar i lådorna. Jag är faktiskt aningen skeptisk till hur praktiska de stora lådorna är som man ser på de flesta möbler just nu. Man måste ju ta ett steg bakåt varje gång man skall öppna lådan och det känns litet tidsödande när man har bråttom.


Serien Svea från Svedbergs har hängt med i många år. Fast den har fått flera ansiktslyft under åren som gått. Såhär ser den ut idag:

För tillfället finns den i svart, vitt, grått och grönt. Också här kan man välja mellan en infälld lavoar eller en lavoar som ligger ovanpå skåpet. Lavoarer som ligger på skåpet ser väldigt snygga ut, men jag undrar om vattnet hålls i lavoaren eller om det blir mycket sprätt på skivan som sedan skall torkas bort?

Sist ut är serien Hampton från Hafa. Formgivningen på den känns både fräsch och vacker tycker jag (titta bara på formen på badkaret) och den finns i vitt eller grafitgrått. Svedbergs och Hafas produkter finns i de flesta välsorterade VVS- och järnaffärer.

Nu återstår det bara att välja då. Det är inte det enklaste kan jag lova. Just nu är jag mottaglig för alla bra tips för badrumsplanering, så dela gärna med dig om du har goda råd för saker man borde tänka på när man inreder badrum.

2 kommentarer:

 1. Hej Petra!
  Det där fina Hafabadkaret är säkert ett bra val om man vill ha fristående, och det borde det ju vara om stilen ska va gammaldags. Hur stora är era badrum? Och har de dagsljus?Vi fixade ju nyligen (sent om sider..) vårt badrum i övre våningen. Kakel var svåra att hitta, fick bli ett (för dyrt) stenkakel på golvet, det var det enda med en snygg sandfärg, beige nyanser blir ofta daskiga, gula eller fula märkte jag... annars finns det ju fina "retro" kakel (ofta i färg) nu ifall man gillar sånt. Annars är nog vita väggkakel (möjligast stora, passande rummets proportioner) det vettigaste, blir så mycket färg ändå med handdukar, badankor och liknande (: Välj lite sträva golvkakel fastän de högblanka kan vara fina (halkvarning!) och sätt mörk fogmassa, ljusa fogar är fina bara FÖRE man börjat använda badrummet.. Vi valde en Grohe regndusch som vi är nöjda med. Badkaret har jag inte hunnit prova än..Och så är jag jättenöjd med vårt större duschrum (vessan som var standard tog vi bort som tur!) utanför bastus, i takpanelen har vi spotar med dimmer, jättebra tycker jag, skumt tycker mannen..!
  hej hopp, Vicki

  SvaraRadera
 2. Hej Vicki,
  Många bra synpunkter där - tackar för tipsen! Det större badrummet är långsmalt och ca 8 m2 och det mindre är 3,6 m2. Inget dagsljus att tala om tyvärr. Det större är integrerat med hjälpköket och där tänker vi oss mörkt golv (med mörka fogar, absolut!). Det finns ju ett enormt utbud av kakel och klinkers idag, det gör ju inte valet lättare direkt. Ert badrum låter lyckat i allafall, hoppas att få se det någon vacker dag. Ha det gott!

  SvaraRadera