Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

20 december 2011

Det blir inte alltid som man tänkt sig,

Vår ursprungliga plan var att gjuta grunden till huset på hösten, så att vi skulle ha grunden färdig för en eventuell husleverans under vintern. Så blev det inte. Planeringen tog längre tid än beräknat och vintern kom tidigt, redan i oktober. Vi var överens om att inte försöka mäta våra krafter med Moder Natur och det visade sig vara ett klokt beslut. Det blev nämligen en väldigt kall och lång vinter. Vintern spenderade vi istället med att finslipa bottenplanen.

Under hösten hade vi diskuterat med ett antal olika husleverantörer. Eftersom vårt planlösning var skräddarsydd, så föll en hel del leverantörer pga att de saknade flexibilitet i sin produktion. Att vi ville att takhöjden skulle ligga på 280 cm kom att sålla bort några till. En del meddelade att de inte var intresserade och en del lovade återkomma, men hörde aldrig av sig. Det visade sig i slutändan att vi ungefär hade en handfull leverantörer som skulle kunna leverera vårt hus.

På vårkanten begärde vi in offerter på huset. Eftersom vi redan låg litet efter i vår egen tidtabell, så kom vi förutom priset att lägga stor vikt på leveranstiden. Det visade sig att situationen just berörande leveranstiden kunde ändra ganska mycket på en kort tid hos leverantörerna.

Vårsolen kom också att sprida litet ljus över vår tillvaro och i mars stod det klart vem som skulle leverera vårt hus. Vi hade hittat en lokal leverantör, med gott rykte som rent tekniskt klarade av att leverera den lösning vi ville ha inom utsatt tid. Vårt blivande hus skulle komma från Simons Element i Vörå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar