Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

31 januari 2012

Ett svettigt moment,

Efter att staden avverkat på tomten inföll vårt första riktiga arbetsmoment, nämligen att samla ihop riset som lämnat kvar. Eftersom staden tar tillvara trädbeståndet, föreställde jag mig att vår uppgift skulle vara att samla ihop litet ris och sly som lämnat kvar här och där.

Man kan säga att jag var ganska oförberedd på att det s k "riset" bestod av enorma kvistar, halva granar och t o m hela träd. Till en stor del av kvistarna fick man faktiskt vara två för att orka släpa dem i den ojämna terrängen. I myggornas goda sällskap slet vi i flera dagar så att svetten lackade.

Det fanns ögonblick under dessa dagar när jag nästan var beredd på att ge upp. Mängden av ris verkade oändlig, men sakta sakta jobbade vi oss mot tomtgränsen. Det som sporrade oss var ju att man bit för bit började se hur tomten verkligen såg ut under allt ris.

Det som jag trodde skulle bli en nätt liten hög vid tomtgränsen kom att bli ett mindre berg med trädkronor och stammar. Vi anlitade UPM som avgiftsfritt kom och hämtade riset och det var nog med en viss lättnad vi till sist vinkade farväl åt det sista lasset.

Vårt första arbetsmoment var således avslutat. Vi var hyfsat nöjda med vår insats, men samla ris - ja, det har vi nog fått nog av för ett tag!

2 kommentarer:

  1. Vart/till vem tog ni kontakt med inom UPM för att få det bortforslat?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym,

    Länkar till hemsidan, där hittar du kontaktuppgifter till UPM's servicepunkter: https://metsamaailma.extranet.upm.com/fi/Sivut/default.aspx

    SvaraRadera