Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

27 september 2011

Att planera hus, del 3


Eftersom vi inte hittade någon färdig modell att utgå från, så beslöt vi oss för att försöka skissa upp en egen modell. Grundidén var att vi ville dela in huset i två zoner. En aktiv del med kök och vardagsrum där man vistas största delen av tiden och en annan del dit vi ville koncentrera sovrummen. Våtutrymmena skulle finnas mitt i huset för att betjäna båda zonerna.

Vi ville absolut att det skulle rymmas två bilar på vår egen gård, så vi valde bort garage och ritade in ett biltak istället. Bakom biltaket ville vi ha ett varmt förråd. Till skillnad från många andra lösningar så ville vi inte ha ett kopplat biltak. Vi upplever att fasaden lätt blir i obalans då och så ville vi gärna ha en passage till gårdssidan också på den sidan av huset. Därför skissade vi biltaket separat från huset.

I tillägg till skissen gjorde vi upp en lista över alla rum vi önskade att huset skulle ha. Vi beskrev vilka funktioner vi ville ha i rummen och ungefär hur vi hade tänkt möblera dem. Vi uppskattade också hur stora vi önskade att rummen skulle vara. Allt för att underlätta planeringen.

Vi skickade ut skissen och önskelistan till en handfull hustillverkare och inväntade deras förslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar