Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

01 september 2011

Att hitta ett drömhus,

När vi hade smält nyheten att vi nu hade en tomt till vårt förfogande, stod vi inför nästa utmaning. Att välja ett hus. Hittills hade ju huset bara funnits i våra drömmar och då har man ju gränslöst med alternativ. Att nu verkligen komma till skott och bestämma sig för en specifik hustyp, ja det kändes plötsligt allt annat än enkelt.

nextgenhome.houseplans.com

Jag och maken var överens om att ett hus i New England stil kändes intressant. Vi gillade den liggande ytterpanelen och de stora fönstren med spröjs i rutmönster. Detaljplanen för vårt område sa att huset fick vara i ett eller två plan. Ett och ett halvt plan som är ganska allmänt, var alltså uteslutet. Vi gillade tanken med ett hus i två plan, så vi började titta oss runt efter sådana husmodeller.

gov.pe.ca

En annan intressant detalj var att arkitekten hade bestämt att alla hus på området skulle ha grönt tak. Det enda hus jag kom att tänka på med grönt tak var huset i TV-serien om Anne på Grönkulla. Först kändes idén med ett grönt tak väldigt främmande, men för att se saken ur ett positivt perspektiv, så behövde vi ju inte fundera på olika alternativ i just den frågan.

I juni 2010 hade vi vårt första möte med försäljaren Dan Blusi från Simons Element. Han berättade att Simons produktion är väldigt flexibel och bara vi berättar hurdant hus vi vill ha - ja då tillverkar de ett sådant åt oss. Det lät väldigt lovande.

Han tog en närmare titt på kartan över vår tomt och sa sedan: På den här tomten skulle ett vinkelhus passa bäst. Maken och jag tittade frågande på varandra. Ett vinkelhus? Det var då verkligen inte vad vi hade tänkt oss...

1 kommentar:

  1. Försäljare visste vad han talade om,vinkelhus är helt perfekt på Eran tomt och kommer att passa Er familj helt bra.
    Moster.B.

    SvaraRadera