Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

20 augusti 2011

Kan tusen myror ha fel?


När det så småningom började sjunka in att vi faktiskt inte skulle komma att hitta vårt drömhus, började vi titta oss runt efter potentiella tomter. Vi åkte runt och tittade på flera olika tomter, men inte heller där, verkade det som det skulle bli enkelt att hitta en lämplig tomt. Så en dag på våren 2010 kom maken hem och berättade att han hittat en intressant tomt på ett alldeles nytt bostadsområde i Vasa. Vi hoppade in i bilen och åkte iväg för att titta på tomten.



Tomten uppfyllde faktiskt de flesta av våra kriterier. Den vette mot väster (eftermiddags/kvällssol), den låg vid en stillsam gata och markbeskaffenheten var bra. Dessutom angränsade tomten till ett grönområde, så på gårdssidan av huset skulle man inte få några grannar. Maken tyckte den hade god potential. Själv var jag något tveksam. Hur jag än försökte hade väldigt svårt att föreställa mig ett hus bland den täta skog och se stora stenrösen som fanns på tomten.

Det som jag faktiskt fastnade för, var en vacker hög tall som stod i ena hörnet av tomten. Nere vid stammen fanns en stor myrstack, där det kryllade av myror. Om tusentals myror kunde bo här, kanske vi också kunde göra det?

4 kommentarer:

  1. all ära åt myrorna då, med andra ord ;)
    det kommer att bli så fint, så!

    SvaraRadera
  2. Alegni; Ja, vi tackar myrorna! Så hoppas vi att vi är samförstådda över, att de bor i sitt hus och vi i vårt.

    Maria: Tomten är i Böle.

    SvaraRadera
  3. Bra idé med en byggblogg! Blir intressant för både oss - just nu - och för er själva - sen när bygget är klart!

    SvaraRadera