Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

21 augusti 2011

Det som göms i snö kommer fram i tö,


Den gångna vintern hade varit snörik och bjöd på många krispiga vinterdagar. Att ta farväl av Kung Bore var inte det enda glädjeämnet denna vår, utan i maj fick vi äntligen beskedet att vi blivit beviljade tomten vi hade ansökt om. Det var en omtumlande nyhet!

Eftersom snön legat djup på tomten vid våra tidigare besök, fick vi nu chans att undersöka tomten litet noggrannare. Det visade sig att höjdskillnaderna på tomten var ganska stora, i flera olika riktningar. Eftersom vi hade hört att jordbyggnadsentreprenaden kunde bli en dyr historia, beslöt vi oss för att låta en expert ta en titt på tomten, innan vi bestämde oss för om vi skulle reservera den eller inte.


En dag i maj träffade vi en jordbyggnadsentreprenör på tomten och tillsammans utvärderade vi hur man kunde forma tomten (eventuella terasseringar m.m.) och vi fick en preliminär uppskattning av kostnaderna. Vi var väldigt nöjda med mötet och kan varmt rekommendera andra att låta en sakkunnig titta på tomten redan i ett tidigt skede.

Vi sov några nätter på saken och i slutet av maj meddelade vi Vasa Stad att vi ville reservera tomten. Nu hade vi tagit det första steget mot målet. Vår resa kunde börja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar