Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

07 juni 2012

Några stylingtips,

Det har varit tyst här i bloggen ett tag. Orsaken till det är att vi jobbat på högtryck med bygget och så har vi jobbat på att sälja vårt nuvarande hem. Eftersom många ställs inför situationen att sälja sitt nuvarande boende när man bygger hus så tänkte jag dela några tankar kring den processen. Att ställa fram fräscha blommor på bordet när man visar upp sitt hem är ju ett knep de flesta känner till, men vad annat kan man tänka på?

Vi började processen med att städa bort allt som vi inte använder just nu. Vi packade ner kläder, julpynt och andra prylar som vi inte kommer att behöva före vi flyttar. Att satsa på bra märkning av lådorna brukar vara en uppskattad sak när man skall orientera sig i lådhavet senare.

När vi packat ner alla extra saker började vi ordna i hyllor och skåp. Böcker och tidningar behöver inte alltid förvaras stående utan det kan vara snyggt att ha dem liggande också. Skivor och annat kan man plocka ner i olika lådor.

Ett annat tips för bokhyllan om man som vi har mycket böcker är att ordna böckerna enligt färg. Det ser genast mycket mera enhetligt ut så. Ett roligt projekt att göra tillsammans med barnen kanske?

Ur barnens rum tog vi bort de flesta leksakerna och barnmöblerna. Barnrum ser lätt oroliga ut med leksaker i alla regnbågens färger. Mycket prylar i rummen ger dem lätt intryck att vara mindre än de egentligen är, så vi tog t o m ut en del möbler för att rummen skulle komma till sin rätt.

Köket var ett av de rum som fick sig en extra ansiktslyftning. Köket har vit inredning, så där bytte jag till ljusa gardiner och la till några svarta detaljer. På bordet la jag en duk och frukter på ett vackert fat till visningen.

Badrummet lönar det sig att städa väl inför en visning. Badrum och kök är ju kostsamma utrymmen att renovera, så dem tror jag att köpare tittar litet extra på. Som pricken på i:t hänger man fram rena handdukar, lägger fram ett doftljus eller en doftpåse och ställer fram några få vackra burkar på en hylla.


Att planera de allra sista detaljerna tycker åtminstone jag är det roligaste med att styla. Att gräva i sina gömmor och titta vad man kan göra av det man redan har. Att använda klädesplagg som rekvisita är ju ett billigt sätt att piffa till det. En klänning på en fin hängare


...eller litet godis i en burk. Svårare än så är det egentligen inte.


När vi valde fastighetsmäklare så var ett av våra kriterier att de skall använda proffsfotografer. Idag är det ju vanligt att man tittar på objekten på internet och då är ju bildkvaliteten viktig. Inför fotograferingen fick vi också några förberedelsetips av mäklaren. Dem hittar du här. Lycka till med stylingen!

3 kommentarer: