Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

18 mars 2012

Tapetfrossa och en comeback,

Tapeter är ju ett väldigt enkelt sätt att sätta en personlig prägel på sitt hem. Det finns mängder av alternativ att välja mellan och jag tänkte vi skulle ta en titt på några av vårens nyheter.

Först ut är kollektionen Couture från brittiska Clarke&Clarke. Inget för den som gillar att inreda diskret direkt. Här är det kontraster som gäller i både färg, form och struktur. Häftigt och snyggt för den som vågar ta ut svängarna litet!

Kanske någon annan än jag associerar brittisk inredning med blommigt? Här den mera traditionella kollektionen Clarisse från samma tillverkare. Ljust, vackert och romantiskt. Kolla gärna in golvlisterna också, de går inte för hackor. Om du vill titta närmare på tapeterna från Clarke&Clarke så har Aveo nyligen tagit in dem i sitt sortiment.

En som åtminstone inte gör mig besviken är svenska tillverkaren Sandberg. Deras tapeter i traditionell och skandinavisk anda passar utmärkt om man vill skapa en tidlös men personlig känsla i sitt hem. I den nya kollektionen Villa Harmonica hittar man både gamla favoriter i nytappning och flera nykomlingar. Om man vill bläddra i tapetböckerna så kan man göra det på Säde.
Sist ut är den nya kollektionen "Vintage" från Borås Tapeter. De beskriver kollektionen som "sliten elegans" och tanken är att den skall matcha den populära inredningstrenden shabby chic. Håll i er nu, i denna kollektion finns nämligen en riktig comeback...

...nämligen BÅRDEN! Minns ni tiden då alla rum var prydda med en bård uppe vid taket eller mitt på väggen? Är vi mogna för att ta det tillbaka kanske? Nu tror jag att man tänkt sig att vi skall vara litet mera kreativa än tidigare. Om ni tar en titt på bilden uppe till höger, så ser ni att man gjort en ram runt hela väggen med en spetsbård. Åtminstone jag skall med spänning följa med hur den här trenden utvecklas!

Borås Tapeter har faktiskt ett tapetseringsprogram på sin hemsida, där man kan provtapetsera olika rum. Vill du prova så kan du göra det här. Vasa Färg har också en hel del provrullar i sin hylla som man får låna hem och prova på väggen. Ett jättebra sätt att prova tapeter på tycker jag. Man ser betydligt bättre hur tapeten ser ut på en större yta, jämfört med om man provar med en liten provbit.

Här var ett axplock från vårens tapeter. Hittade du någon favorit? Det gjorde jag!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  På tal om tapeter..
  Jag måste bara tipsa om tapeter från Eijffinger, helt underbara!
  (Specillt Petits Fours serien :))

  Mvh: Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!

  Tack för tipset! Jag har faktiskt tittat på deras tapeter och jag håller med dig om att de är underbara. De kommer att dyka upp här i bloggen litet senare, så titta gärna in igen och titta om vi har hittat samma favoriter där. Ha det gott!

  SvaraRadera