Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

26 februari 2012

Inspiration: Toalett

Bredvid köket skall vi att ha en liten toalett, där man kan tvätta händerna innan man bänkar sig vid matbordet och tanken är att den också skall fungera som gästtoalett. Inredningen kommer i sin enkelhet att bestå av ett handfat och en toalettstol. Eftersom barnen ofta ser stor glädje i att tvätta sina små händer (läs: det sprättar och stänker) så skall handfatet vara av rejäl storlek och ha ett ordentligt djup.

Jag har två alternativ för inredningen av toaletten. Det ena är i New Englandstil med liggande panel på väggarna och ett väggmonterat handfat i den här stilen:

hafa.fi
Ett mera klassiskt alternativ för skåpet kommer från Svedbergs. Lavoaren har funnits i deras sortiment länge men skåpdelen har ändrat utseende och färg under årens lopp. Just nu har den två lådor och finns i några olika färger. Formen på lavoaren tilltalar mig mycket, så ryms den bara in så skulle jag gärna se den i vår toalett.

svedbergs.fi
Oktagongolvet är en annan favorit hos mig. Efter att ha sett det monterat både i större och i mindre badrum, så skulle jag föredra att ha det på en mindre yta. Dessutom ser det bäst ut med ljusa fogar, så med tanke på städningen är det kanske vettigt att ha det i en liten toalett.

I ett av husen på Bostadsmässan i Karleby i somras hade man använt en intressant panel i badrummet. Den ser ut som en pärlspont i trä, men materialet är alltså kakel. Stilmässigt kunde den matcha oktagongolvet, men ett alternativ kunde förstås vara stående panel i trä eller MDF.

Som pricken över i:t tänker jag mig en läcker spegel och en dekorativ lampa. En liten kristallkrona eller någon annan rolig lampa i glas kanske?

lenebjerre.dk bloomingville.dk
Några snygga gästhanddukar borde man ju också ha. Som de här från H&M:


hm.com

4 kommentarer:

 1. Det där pärlspontskaklet var ju häftigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det. Vackert i sin enkelhet!

   Radera
 2. Oktagon golvet fick jag hemkört idag. Vi ska ha et i ett litet badrum. Jag gillar det så skarpt redan. Hoppas det är lika snyggt när allt är klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra val! Oktagongolvet är ju både tidlöst och snyggt så det valet tror jag inte att man ångrar. Sen blir det ju litet olika intryck beroende på om man väljer ljus eller mörk fog. Ljus är ju fin men mörk är kanske mera praktisk. Lycka till med badrummet!

   Radera