Titel

Följ vår resa från byggdrömmar till drömbygget.

18 mars 2012

Tapetfrossa och en comeback,

Tapeter är ju ett väldigt enkelt sätt att sätta en personlig prägel på sitt hem. Det finns mängder av alternativ att välja mellan och jag tänkte vi skulle ta en titt på några av vårens nyheter.

Först ut är kollektionen Couture från brittiska Clarke&Clarke. Inget för den som gillar att inreda diskret direkt. Här är det kontraster som gäller i både färg, form och struktur. Häftigt och snyggt för den som vågar ta ut svängarna litet!

Kanske någon annan än jag associerar brittisk inredning med blommigt? Här den mera traditionella kollektionen Clarisse från samma tillverkare. Ljust, vackert och romantiskt. Kolla gärna in golvlisterna också, de går inte för hackor. Om du vill titta närmare på tapeterna från Clarke&Clarke så har Aveo nyligen tagit in dem i sitt sortiment.

En som åtminstone inte gör mig besviken är svenska tillverkaren Sandberg. Deras tapeter i traditionell och skandinavisk anda passar utmärkt om man vill skapa en tidlös men personlig känsla i sitt hem. I den nya kollektionen Villa Harmonica hittar man både gamla favoriter i nytappning och flera nykomlingar. Om man vill bläddra i tapetböckerna så kan man göra det på Säde.
Sist ut är den nya kollektionen "Vintage" från Borås Tapeter. De beskriver kollektionen som "sliten elegans" och tanken är att den skall matcha den populära inredningstrenden shabby chic. Håll i er nu, i denna kollektion finns nämligen en riktig comeback...

...nämligen BÅRDEN! Minns ni tiden då alla rum var prydda med en bård uppe vid taket eller mitt på väggen? Är vi mogna för att ta det tillbaka kanske? Nu tror jag att man tänkt sig att vi skall vara litet mera kreativa än tidigare. Om ni tar en titt på bilden uppe till höger, så ser ni att man gjort en ram runt hela väggen med en spetsbård. Åtminstone jag skall med spänning följa med hur den här trenden utvecklas!

Borås Tapeter har faktiskt ett tapetseringsprogram på sin hemsida, där man kan provtapetsera olika rum. Vill du prova så kan du göra det här. Vasa Färg har också en hel del provrullar i sin hylla som man får låna hem och prova på väggen. Ett jättebra sätt att prova tapeter på tycker jag. Man ser betydligt bättre hur tapeten ser ut på en större yta, jämfört med om man provar med en liten provbit.

Här var ett axplock från vårens tapeter. Hittade du någon favorit? Det gjorde jag!

16 mars 2012

Bo Bättre mässa,

Det har varit en liten paus med inläggen här i bloggen nu. En envis förkylning har drabbat vår familj och de senaste veckorna har gått åt till att vi har försökt tillfriskna från den. Nu hoppas jag att den smältande snön tar med sig alla tråkiga bobbor, så vi kan fokusera på byggandet och andra trevliga saker i vår.

Ett tydligt vårtecken är att det är dags för vårens Bo Bättre mässa som går av stapeln på Vasa Byggcentrum imorgon 17.3 kl 10-16. Det var på den här mässan vi i tiderna stiftade bekantskap med Simons Element, som sedan kom att leverera vårt hus. På deltagarlistan hittar jag också företag som BBJ Gräv, KWH Pipe, Vesivek och Stagnäs&Nylund. De har alla deltagit i förverkligande av vårt projekt, så om ni går i byggtankar så skulle jag varmt rekommendera att ni listar era frågor och passar på att ställa dem till de olika företag som finns på plats. Samtidigt får ni känna företagen "på pulsen" litet. Kanske kan även ni hitta en framtida samarbetspartner på just den här mässan?

Själv skall jag nog också försöka hinna med ett besök. Fast den här gången kommer nog mitt fokus att ligga på inredningsmaterial. På tal om inredning så går ju Vaasa City Storm av stapeln nu i helgen och inredningsaffärerna har många bra erbjudanden som är värda att bekanta sig med. Har du inte sett häftet med alla erbjudanden så kan du bläddra i det här.

Mässa eller inte så önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!